-= Радіо-форум =-
Радіо-форум: на хвилі Прикарпатського порталу

Перейти на сайт
Допомога
Пошук
Список учасників
Групи
Профіль
Зареєструватись
Приватні повідомлення
Вхід




-= Радіо-форум =- » Законодавча база
Президент підписав закон про заборону ...
Перейти до:  
Нова тема Відповісти
Pak_west


Повідомлень: 35
З нами з: 30.10.06
Повідомлення Написане: вівторок жовтня 31, 2006 6:20 pm     Тема повідомлення: Президент підписав закон про заборону ...
  Відповісти цитуючи      
Президент підписав закон про заборону реклами тютюнових та алкогольних виробів на радіо і телебаченні

Президент України Леонід КУЧМА підписав ухвалений Верховною Радою Закон “Про внесення змін до Закону України “Про рекламу”.

Як повідомили УНІАН в управлінні прес-служби Президента України, цей закон набирає чинності з дня його опублікування. Частина 9 ст. 13 набирає чинності з 1 січня 2005 року.

Як повідомляв УНІАН, 11 липня Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення змін до закону України “Про рекламу”, яким передбачено заборону на радіо і телебаченні реклами тютюнових виробів, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби. Також ця реклама заборонена на перших та останніх сторінках газет, перших та останніх сторінках та обкладинках журналів та інших видань. Реклама тютюнових виробів забороняється засобами внутрішньої реклами, реклами на транспорті, за допомогою заходів рекламного характеру (крім спеціальних виставкових заходів).

У законі також передбачено заборону реклами на радіо і телебаченні у період з 6.00 до 23.00 алкогольних напоїв, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої. Заборона реклами алкогольних напоїв розповсюджується і на перші та останні сторінки газет, на перші та останні сторінки та обкладинки журналів та інших видань, засобами внутрішньої реклами, реклами на транспорті та за допомогою заходів рекламного характеру, крім спеціальних виставкових заходів.

Законом також встановлено, що реклама зброї може здійснюватись лише у відповідних спеціалізованих виданнях щодо зброї або безпосередньо у приміщеннях торговельних закладів (підприємств), які реалізують зброю, або на відповідних виставках.

Дія закону не поширюється на оголошення фізичних осіб, які не пов'язані з підприємницькою діяльністю. У законі зазначено, що не можуть бути спонсорами особи, що виробляють або розповсюджують товари, реклама яких заборонена. Спонсор не має права впливати на зміст і час виходу в ефір програми, передачі, або зміст матеріалів друкованого видання, які він спонсорує. Заборонено спонсорство програм і передач новин. У законі зазначено, що реклама на території України поширюється виключно українською мовою.

У законі йдеться, що реклама не повинна містити інформації або зображень, “які порушують етичні, гуманістичні, моральні норми, нехтують правилами пристойності”.

Законом зазначено, що гучність звуку реклами, що транслюється по телебаченню і радіо, не повинна перевищувати гучність звуку поточної програми, передачі.

Час мовлення, відведений на рекламу на телебаченні і радіо, не може перевищувати 15% “фактичного обсягу мовлення впродовж астрономічної доби телерадіоорганізацією будь-якої форми власності”. Це не поширюється на телерадіоорганізації, які працюють на каналах, що спеціалізуються на розповсюдженні реклами.

У законі заборонено рекламу лікарських засобів, які вживаються та розповсюджуються лише за рецептом лікаря. Забороняється також реклама допінгових речовин або методів для їх використання у спорті. Рекламуванню лікарських засобів присвячений цілий розділ закону.

http://golosiyiv.kiev.ua/
Відіслати приватне повідомлення Переглянути профіль користувача

Настройки та права доступу


Показувати:

Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі
.
Сторінка 1 з 1 .:. Нова тема Відповісти
Powered by PHPbb © 2005-2006 phpbb Group.
© 2006-2010 Радіо в Україні. При використанні матеріалів гіперпосилання на uaradio.srv.if.ua обовязкове.